HappyOrNot HappyOrNot
Tillbaka

Nyheter & Blog

Meddelande till detaljister: öka er försäljning över helgdagarna med nöjdare kunder

HappyOrNot meddelande till detaljister: öka er försäljning över helgdagarna med nöjdare kunder

Detaljhandeln väntar sig större tillströmning än någonsin inför de kommande helgdagarna, särskilt under superlördagen. Nöjda kunder spenderar mer, men hur vet man som detaljist om kunderna är nöjda eller ej?

Månaden före jul är alltid en hektisk tid, såväl för konsumenter som för detaljister. Enligt National Retail Federation sker så mycket som 40 procent av säsongens försäljningen under de 10 dagar som leder fram till  jul. RetailNext, ett företag som undersöker kundtillströmningen i detaljhandeln, förutspår att årets två största shoppingdagar kommer vara superlördagen 17 December och fredag 23 December.

I detaljhandeln är kunden kung och det lönar sig för detaljisterna att veta hur kundnöjdheten utvecklas under dessa mest intensiva shoppingdagar. HappyOrNot®, den ledande tjänsten för att förbättra välmåendet hos kunder och anställda, har analyserat sin data från dessa två mest hektiska dagar år 2014 och 2015. Totalt analyserades feedback från 1,1 miljoner konsumenter i detaljhandeln för att hitta en trend gällande kundernas välmående och för att hjälpa detaljister få nöjdare kunder och ökad försäljning.

Vad man ska hålla utkik efter: kundernas välmående under de mest hektiska shoppingdagarna

Superlördagen

Lördagen före jul, som kallas ”superlördagen”, växer fram som den mest hektiska shoppingdagen under  helgdagarna. För att vara säker på att kunderna får bästa möjliga butiksupplevelse bör detaljisten ta hänsyn till följande statistik över välmående:

  • Kundernas välmående minskar i genomsnitt 1 procentenhet per timme under de vanliga öppettiderna klockan 9 till 21.
  • Det generella välmåendet hos kunderna minskar med nästan 11 procent under loppet av en dag.

2015 kundnöjdhet timme för timme sista lördagen före jul, globalt

23 december

Denna dag anses vara den näst mest hektiska dagen, många kunder stressar för att köpa presenter i sista minuten och ingen större hänsyn tas till priset. I likhet med superlördagens trend minskar kundnöjdheten under dagen. Sett per timme är resultatet bara aningen bättre, till skillnad från superlördagen planar trenden ut efter klockan 15 och håller sig kvar vid ett snitt på 82,5 procent.

2015 kundnöjdhet timme för timme den 23 december, globaltEnligt data från HappyOrNot uppvisade dessa viktiga handelsdagar samma nedåtgående trend under 2014 och förväntas göra detsamma 2016. Trots att kundmissnöjet är en återkommande trend finns förebyggande åtgärder detaljister kan vidta för att vara säkra på att erbjuda konsumenterna den bästa shoppingupplevelsen, vilket bidrar till ett uppsving för försäljningen under årets slut.

Tips för att få nöjdare kunder (och ökad försäljning)

SMG-rapporten konstaterar att en nöjd kund spenderar upp till 40 procent mer vid varje besök och TNS visar att upp till 30 procent av kunderna kommer att avstå från ett köp om de har en negativ upplevelse. HappyOrNot rekommenderar detaljister  att förbereda sig på följande sätt för att motverka trenden med missnöjda kunder:

  • Planera in tillräckligt många arbetspass, i synnerhet under den mest hektiska tiden mellan klockan 14 och 17.
  • Se till att du har tillräckligt med produkter i lager och att produkterna är lättillgängliga för kunderna.
  • Fokusera extra mycket på att motivera och stödja personalen då en positiv attityd hos personalen återspeglas positivt på kunderna.

Ett exempel på en internationell detaljist som uppmärksammar vikten av att mäta kundernas välmående är Dixon Carphone. Paul Justice, central driftchef på Dixon Carphone, beskriver vilka åtgärder som vidtas:

”Insynen i hur kunderna känner när de handlar i våra affärer på timbasis gör det möjligt för oss att optimera hur våra kollegor jobbar, särskilt när det gäller planering av raster och arbetsmönster. HappyOrNot är ett viktigt verktyg för att förstå hur kundupplevelsen kan förändras under viktiga handelsdagar som Black Friday och annandag jul, där vi har våra största kundvolymer. Detta förstärker vår förmåga att identifiera var vi kan förbättra kundnöjdheten och affärerna ytterligare.” Läs den ursprungliga artikeln här (in English).

Om HappyOrNot

HappyOrNot® är världsledande när det gäller direktrapportering av välmåendet hos kunder och anställda. Vår innovativa insamling av feedback via smileys och vår smarta tjänst som analyserar och rapporterar data hjälper våra klienter att förbättra kundupplevelsen, relationer och personalens engagemang. Vi betjänar över 2 500 företag i 98 länder och har samlat in och redovisat över en kvarts miljard enskild feedback.

Share
Tweet
Email
WhatsApp
Share
Vi ser att du surfar från United States. Vill du byta till en språkversion för ditt land?
We have noticed that you are browsing from United States. Would you like to switch to a version suited for your country?