HappyOrNot HappyOrNot
Takaisin

Uutiset & Blog

HappyOrNot-palautelaite vaatekaupassa

Vähittäiskaupan 9,8 miljoonaa asiakaspalautetta paljastavat vuoden 2019 asiakastyytyväisyyden huippuhetket ja notkahdukset Suomessa

Joulua edeltävä lauantai oli asiakastyytyväisyyden kannalta kaupan alan joulusesongin paras päivä, kun taas joulun jälkeisissä alennusmyynneissä kuluttajat osoittivat jo väsymyksen merkkejä. Tieto on analysoitu palautteista, jotka on kerännyt maailman johtavan asiakaspalauteratkaisun kehittäjä HappyOrNot.

HappyOrNot, jonka asiakkaita kaupan alalla Suomessa ovat muun muassa Gigantti, JACK & JONES, Kekäle ja Tokmanni, analysoi 9,8 miljoonaa Suomessa annettua palautetta (eli hymiölaitteiden painalluksia) selvittääkseen vähittäiskaupan kuluttajien tyytyväisyyttä kaupan alan kiireisimpinä aikoina.

Analysoimalla vuoden 2019 viiden suurimman kulutuspäivän tietoja HappyOrNot sai selville seuraavat asiakastyytyväisyystasot:

  1. Viimeinen lauantai ennen joulua: 90,0 %
  2. Black Friday: 89,8 %
  3. Toiseksi viimeinen lauantai ennen joulua: 89,6 %
  4. Joulukuun ensimmäinen lauantai: 88,7 %
  5. Joulun jälkeinen lauantai: 88,5 %

On kiinnostavaa huomata, että näiden kiireisten kauppapäivien lauantaisin asiakkaat olivat tyytyväisempiä kuin keskimääräisenä lauantaina, jolloin tyytyväisyys oli 87,4 prosenttia. Black Friday sen sijaan jäi hitusen jälkeen keskimääräisen perjantain tyytyväisyydestä eli 90,0 prosentista.

Havaintoja koko vuodesta kaupan alalla:

  • Asiakkaiden keskimääräinen tyytyväisyys on 89,6 prosenttia (1,1 prosentin kasvu vuodesta 2018).
  • Asiakkaat ovat tyytyväisimpiä aamukahdeksalta ja tyytymättömimpiä iltakuudelta.
  • Asiakkaat ovat tyytyväisimpiä torstaisin ja tyytymättömimpiä sunnuntaisin.
  • Asiakkaat ovat tyytyväisimpiä marraskuussa ja tyytymättömimpiä heinäkuussa.

 

Heikki Väänänen, HappyOrNot-yrityksen toimitusjohtaja ja perustaja, kommentoi: ”McKinseyn tutkimuksessa arvioidaan, että asiakaskokemustaan parantavat brändit voivat kasvattaa liikevaihtoaan 15 prosenttia ja vähentää kulujaan 20 prosenttia. Kaupan alalla ei enää voi jättää asiakkaiden tarpeita huomiotta, vaan yritysten täytyy kuunnella asiakkaitaan ja muuttaa toimintatapojaan asiakkaiden tarpeiden perusteella. Ottamalla tuotteitamme käyttöön ja keräämällä niiden avulla palautetta kaupan alan yritys voi vähentää asiakastyytymättömyyttään 20 prosenttia ensimmäisen vuoden aikana.

 

HappyOrNot lyhyesti

HappyOrNot auttaa yrityksiä kehittämään asiakaskokemusta ja henkilöstön sitoutumista maailmanlaajuista tunnustusta saaneella hymiöihin perustuvalla palautteenhallintajärjestelmällä. Vuonna 2009 perustetulla yrityksellä on 4 000 asiakasta 135 eri maassa, ja sen laitteet ovat keränneet tähän mennessä yli 1,3 miljardia palautetta.

HappyOrNotin asiakkaita ovat muun muassa Gigantti, JACK & JONES, Kekäle ja Tokmanni sekä useat Fortune 500 -yritykset kuljetus-, jälleenmyynti-, terveydenhuolto-, viihde-, tapahtuma- ja palvelualoilla. Tamperelaislähtöinen HappyOrNot työllistää yli 150 työntekijää ympäri maailmaa, ja sillä on toimipisteitä muun muassa Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Saksassa, Ranskassa ja Alankomaissa. Sen jälleenmyyntiverkosto kattaa yli 110 organisaatiota.


 

Haluatko tietää lisää?

Millainen oli vähittäiskaupan asiakastyytyväisyyden vuosi 2019 globaalisti?

Lue miten JACK & JONES kasvatti asiakastyytyväisyyttään 35 % puolessa vuodessa

Share
Tweet
Email
WhatsApp
Share
Huomasimme että vierailet sivuillamme maasta: United States. Haluaisitko vaihtaa sivun sisällön maata vastaavalle kielelle?
We have noticed that you are browsing from United States. Would you like to switch to a version suited for your country?