HappyOrNot HappyOrNot
Takaisin

Uutiset & Blog

HappyOrNot keräsi 25 miljoonaa dollaria kasvurahoitusta ja vahvistaa asemaansa markkinajohtajana reaaliaikaisen asiakaspalautteen ja työntekijätyytyväisyyden analytiikan tarjoajana

Photo: Ossi Ahola

Rahoituskierroksen vetäjänä toimi pohjoiseurooppalainen pääomasijoittaja Verdane. Rahoituksen ansiosta HappyOrNot voi tehostaa analytiikka- ja raportointiosaamistaan ja laajentaa tuotekehitys- ja myyntitiimejään.

HappyOrNot (www.happy-or-not.com) on suomalainen, maailmanlaajuisesti tunnetun Smiley-hymiöpalautejärjestelmän kehittänyt yritys, jonka palveluita hyödyntävät muun muassa Nordea, Jack&Jones, Fazer Food Services, Tokmanni, Kela, Gigantti, San Francisco 49ers, Lontoon Heathrow’n lentoasema ja Yhdistyneen kuningaskunnan julkinen terveydenhuoltojärjestelmä. HappyOrNot on nyt kerännyt 25 miljoonaa dollaria kasvurahoituskierroksella, jonka johdossa toimi pohjoiseurooppalainen pääomasijoittaja Verdane (www.verdane.com). Verdane osti kierroksen aikana osakkeita myös jälkimarkkinoilta. Verdane sijoittaa teknologiaa hyödyntäviin yrityksiin edistääkseen niiden kasvua ja on ollut mukana kehittämässä yrityksiä, kuten Boozt, CRF Health ja EasyPark.

Kierrokseen osallistui myös jo aiemmin yritykseen sijoittanut Northzone (www.northzone.com), Tukholmasta, Lontoosta ja New Yorkista käsin toimiva pääomasijoitusyhtiö, joka on tukenut monia pohjoismaisia yrityksiä tiellä menestykseen (mm. Spotify, Klarna ja Trustpilot). Tämän ansiosta HappyOrNot onkin kerännyt kokonaisuudessaan yli 40 miljoonaa dollaria rahoitusta. 

Investoinnilla lujitetaan HappyOrNotin asemaa markkinajohtajana reaaliaikaisen asiakas- ja työntekijätyytyväisyyden seurannassa, minkä lisäksi Verdanen ohjelmisto-osaaminen tarjoaa HappyOrNotille tilaisuuden vahvistaa analytiikka- ja raporttiosaamistaan. Rahoituksella HappyOrNot vahvistaa myös tekniikka-, markkinointi- ja myyntitiimejään nopeasti kasvavissa liike-elämän keskuksissaan Amsterdamissa ja West Palm Beachissä sekä yrityksen kotikaupungissa ja tuotekehityskeskuksessa Tampereella.

Lähes 4 000 asiakasta 135 maassa palveleva HappyOrNot tarjoaa yrityksille reaaliaikaista analytiikkaa ja raportteja, joilla voidaan edistää asiakas- ja työntekijätyytyväisyyttä, parantaa toimintatehokkuutta ja yrityksen kasvua. HappyOrNot visualisoi ja paketoi asiakas- ja työntekijäpalautetiedot (neljän hymiön asteikolla tyytyväisestä tyytymättömään), joiden avulla organisaatiot voivat hienosäätää palvelunsa sen mukaan, mitä asiakkaat ja henkilöstö tarvitsevat. 

HappyOrNotin hymiölaitteet ovat keränneet tähän mennessä jo 1,3 miljardia palautetta. Laitteet on suunniteltu käyttäjille mahdollisimman yksinkertaisiksi ja helppokäyttöisiksi, kun taas helposti tukittava raportointipalvelu tarjoaa organisaatioiden tarpeisiin räätälöityä tietoa reaaliaikaisesti. 

Research And Marketsin vuonna 2018 laatiman raportin mukaan maailmanlaajuisten CX (asiakaskokemus) markkinoiden odotetaan kasvavan 32,49 miljardiin Yhdysvaltain dollariin vuoteen 2025 mennessä. Tällöin ennustejakson keskimääräinen vuotuinen kasvuaste olisi 22,9 %.

HappyOrNotin toimitusjohtaja ja toinen perustaja Heikki Väänänen kertoo: ”Olemme oman alamme kiistaton markkinajohtaja. Meillä on asiakkainamme lähes 4 000 organisaatiota tai yritystä 135 eri maassa, ja lisäpääoma auttaa meitä nyt vahvistamaan asemaamme entisestään. Ydinliiketoimintaamme sijoittamisen lisäksi aiomme jatkaa innovointia yhdessä asiakkaidemme kanssa ja kehittää entistä edistyneempiä analytiikka- ja raportointiratkaisuja. Näiden pohjalta asiakkaamme voivat tehdä entistä vankempaan tietoon perustuvia päätöksiä, jotka taas edistävät asiakkaidemme liiketoimintaa monin eri tavoin. On mahtavaa, että ohjelmisto-osaamisestaan tunnettu Verdane on mukana matkamme tulevissa vaiheissa.” 

Verdanen sijoitusjohtaja Janne Holmia kertoo: ”Verdane sijoittaa pohjoiseurooppalaisiin teknologiaa hyödyntäviin kasvuyrityksiin, ja HappyOrNot sopii tähän kuvaukseen täydellisesti. Odotamme innolla, että pääsemme auttamaan HappyOrNotia laajentumaan entisestään, hankkimaan lisää merkittäviä brändejä asiakkaikseen ja vahvistamaan analytiikkaosaamistaan. Olemme varmoja, että saavutamme yhdessä menestystä, kun yhdistämme oman osaamisemme johtavana ohjelmistoalan kasvusijoittajana HappyOrNotin markkinajohtajuuteen sekä asiakaskokemusmarkkinoiden valtaviin mahdollisuuksiin.” 

Northzonen osakas Marta Sjögren lisää: ”Reaaliaikaisen CX-analytiikan markkinoilla on nyt valtavasti potentiaalia, kun kaikkien alojen yritykset ovat huomanneet, kuinka tärkeää on kuunnella asiakkaiden ja henkilöstön mielipiteitä ja reagoida niihin reaaliajassa. HappyOrNot tunnetaan kaikkialla maailmassa toiminnastaan lentoasemilla, mutta yrityksen tulevaisuuden kannalta kiinnostavin tekijä on sen kasvu jälleenmyynnin, terveydenhuollon, elämäntapojen ja matkustuksen aloilla. Tämä on jälleen uusi merkittävä saavutus HappyOrNotin matkalla kohti maailmanlaajuisen onnellisuusindeksin luomista. Samalla pääsemme määrittämään hyvän palvelutason standardit eri markkinasegmenteissä. Nykymaailmassa välitön palaute siirtyy yleensä eteenpäin yksisuuntaisena viestinä sosiaalisessa mediassa, joten mahdollisuus tarjota palautetta palvelualan henkilöstölle kehittävässä, reaaliaikaisessa muodossa on merkittävä muutostekijä.” 

Tietoa HappyOrNotista

HappyOrNot auttaa yrityksiä kehittämään asiakaskokemusta ja henkilöstön sitoutumista maailmanlaajuista tunnustusta saaneella Smiley-palautteenhallintajärjestelmällä. Vuonna 2009 perustetulla yrityksellä on lähes 4 000 asiakasta 135 eri maassa, ja sen laitteet ovat keränneet tähän mennessä yli 1,3 miljardia palautetta. 

Sen asiakkaita ovat muun muassa Nordea, Jack&Jones, Fazer Food Services, Tokmanni, Kela, Gigantti, Lontoon Heathrow’n lentoasema sekä useat Fortune 500 -yritykset kuljetus-, jälleenmyynti-, terveydenhuolto-, viihde-, tapahtuma- ja palvelualoilla. Suomesta käsin toimiva HappyOrNot työllistää yli 160 työntekijää, ja sillä on toimipisteitä Yhdysvalloissa, Saksassa, Ranskassa, Alankomaissa ja eri puolilla maailmaa. Sen jälleenmyyntiverkosto kattaa yli 110 yritystä. Katso lisätietoja osoitteesta www.happy-or-not.com

Tietoa Verdanesta

Verdane pyrkii olemaan Pohjois-Euroopassa toimivien teknologiaa hyödyntävien yritysten ensisijainen kasvukumppani. Verdanen rahastot tarjoavat joustavaa kasvupääomaa ohjelmisto-, kuluttajainternet-, energia- ja huipputeknologia-alan kasvuyrityksille tekemällä sekä vähemmistö- että enemmistösijoituksia yksittäisiin yrityksiin ja salkkuihin. Verdanen rahastot toimivat kunnianhimoisina, aktiivisina ja pitkäaikaisina omistajina: ne auttavat yrityksiä ja niiden johtoryhmiä kiihdyttämään ja ylläpitämään kasvua hyödyntämällä Verdanen asiantuntijatiimiä ja todistettua osaamista sellaisten yritysten liiketoiminnan arvon kehittämisessä, joiden kasvu nojaa tai liittyy teknologiseen kehitykseen. Verdanen rahastojen portfolioon kuuluvat muun muassa EasyPark, Freespee, HornetSecurity, inRiver, Lingit, Scanmarket ja Vaadin. Verdane työllistää yli 45 henkilöä, jotka työskentelevät toimistoissa Berliinissä, Kööpenhaminassa, Helsingissä, Lontoossa, Oslossa ja Tukholmassa. Katso lisätietoja osoitteesta www.verdane.com

Tietoa Northzonesta

Northzone on riskipääomarahasto, jolla on toimipisteitä Lontoossa, Tukholmassa, New Yorkissa ja Oslossa. Se on kerännyt tähän mennessä kahdeksan rahastoa, joiden hallinnassa on tällä hetkellä miljardi euroa. Northzone on sijoittanut noin 130:een teknologiaa hyödyntävään yritykseen, kuten alojensa johtavat yritykset Spotify, iZettle, Klarna, Avito, Trustpilot, Zopa, Seriously, Lastminute.com ja Stepstone. Katso lisätietoja osoitteesta https://northzone.com/

Share
Tweet
Email
WhatsApp
Share
Huomasimme että vierailet sivuillamme maasta: United States. Haluaisitko vaihtaa sivun sisällön maata vastaavalle kielelle?
We have noticed that you are browsing from United States. Would you like to switch to a version suited for your country?