Uutiset & Blog

Takaisin
Huomio kauppias Kasvata joulumyyntiäsi tyytyväisillä asiakkailla

Black Friday: Myynti kasvoi, asiakastyytyväisyys laski. Kuinka kauppiaat voivat parantaa joulumyyntiään?

Vain 17 kauppapäivää jäljellä ennen joulua. Vähittäiskauppiaat käyvät nyt kilpaa siitä, kuka tekee suurimman myynnin loppuvuonna. Onnistuakseen parhaiten tässä kisassa tulisi heidän keskittyä asiakkaidensa tyytyväisyyteen.

Yle uutisoi Black Fridayn olleen tänä vuonna menestys verkkokaupoille. Vaikka Black Friday kasvattaa nyt suosiotaan pohjoismaissa, näyttää sen suosio hiipuvan USA:ssa, josta tämä kauppojen joulusesongin avauspäivä juontaa juurensa.  Uutistoimisto Reutersin mukaan USA:ssa Black Fridayn myynti ja asiakasmäärät ovat laskeneet edellisvuodesta.

Vaikka Black Fridayn suosio jatkaisi tulevina vuosina kasvuaan huolestuttavinta on se, että HappyOrNotin kerääminen asiakastyytyväisyyspalautteiden mukaan Black Friday ei pelkästään osoita laskevaa trendiä asiakastyytyväisyydessä, vaan myös asiakastyytyväisyys kokonaisuudessaan on laskenut viime vuoteen verrattuna. Tänä vuonna asiakastyytyväisyys laski noin 10 prosenttia koko kauppapäivän aikana (vain klo 17. aikana oli nähtävissä pientä elpymistä).  Asiakastyytyväisyyden lasku tarkoittaa enemmän tyytymättömiä asiakkaita, joka taas johtaa menetettyyn myyntiin.

Black Friday_ Ostajien tyytyväisyys tunneittain vuosina 2015 ja 2016

Viikko sitten HappyOrNotin julkaiseman tiedotteen mukaan asiakastyytyväisyydessä on ollut tunnistettavissa sama laskusuuntaus myös joulun tärkeimpien kauppapäivien aikana: joulua edeltävänä, niin sanottuna Super Saturday -päivänä 17.12. sekä joulun aatonaattona 23.12. Tämän laskevan trendin uskotaan toistuvan myös tänä vuonna. HappyOrNot on koonnut vähittäiskauppiaita varten vinkkejä siihen, kuinka parantaa asiakastyytyväisyyttä ja kasvattaa myyntiä.

Vinkit tyytyväisempiin asiakkaisiin (ja myynnin kasvattamiseen)

  • Varaa riittävästi työvoimaa erityisesti ruuhka-ajoille klo 14-17
  • Varmista, että olet varannut riittävän määrän tuotteita ja ne ovat helposti asiakkaiden saatavilla
  • Panosta työntekijöiden motivointiin ja tukeen, sillä positiivinen ilmapiiri heijastuu suoraan asiakkaisiin

Lue koko tiedote täältä: HappyOrNotin vinkit kauppiaille: Kastava joulumyyntiäsi tyytyväisillä asiakkailla


HappyOrNot

HappyOrNot® on kansainvälinen edelläkävijä asiakkaiden ja työntekijöiden tyytyväisyyden jatkuvassa mittaamisessa. Innovatiiviset palautehymiöt ja tulosten raportointipalvelut auttavat asiakkaitamme parantamaan asiakaskokemusta, asiakassuhteita ja henkilöstön sitoutumista. Vuodesta 2009 lähtien olemme analysoineet tuloksia ja tyytyväisyyden paranemisen trendejä eri puolilla maailmaa, mikä hyödyttää asiakkaitamme esimerkiksi kaupan, liikennöinnin, palveluiden ja terveydenhuollon aloilla. Palvelemme yli 2500 asiakasta 98 maassa ja olemme raportoineet yli neljännesosa miljardia palautetta.

Share4
Tweet3
Email
WhatsApp
Share15
Huomasimme että vierailet sivuillamme maasta: United States. Haluaisitko vaihtaa sivun sisällön maata vastaavalle kielelle?
We have noticed that you are browsing from United States. Would you like to switch to a version suited for your country?